به گزارش قدس آنلاین، افزایش توقف ناپذیر قیمت مسکن در سالهای اخیر به یکی از دغدغه های اصلی مردم تبدیل شده و چنان افسار گسیخته رو به جلو می رود که حتی راهکارهای اجرایی مسئولان در این باره هم چندان به جایی نرسیده است. در این بین برخی از فعالان صنعت ساخت و ساز همواره افزایش قیمت مواد اولیه و مصالح ساختمانی به ویژه آهنآلات را از مهم ترین دلایل افزایش قیمت مسکن می دانستند، به طوری که روند سرعت ساخت و سازها را متوقف می کرد.
اما در ابتدای امسال شرایط به گونه ای دیگر رقم خورد و در حالی که قیمت دیگر کالاها افزایش پیدا کرد، قیمت آهن آلات بر خلاف انتظار عموم از اواخر اردیبهشت رو به سراشیبی رفت. این در حالی است که طبق گفته های دبیر انجمن انبوه سازان استان، قیمت آهن آلات از ابتدا تا انتهای سال گذشته افزایش حدود ۷۵ درصدی داشته و اوایل امسال نیز این روند افزایشی در بازار پا برجا بوده است. از طرفی، مسئولان انجمن انبوه سازان استان درباره تاثیر قیمت آهن آلات بر ساخت و ساز اظهار نظرهای متفاوتی دارند.
در حالی که دبیر این انجمن اذعان می کند که کاهش قیمت آهن آلات از اوایل خرداد در افزایش ساخت وسازها تاثیر داشته، رئیس انجمن معتقد است که نمی توان چنین نظری را اظهار کرد چرا که مقوله قیمت آهن به سرعت خودش را در ساختمان سازی نشان نمی دهد.
کاهش قیمت فولاد از اواخر اردیبهشت
یکی از آهن فروشان درباره تغییرات قیمت آهن آلات می گوید: با توجه به جنگ اوکراین و روسیه، قیمت آهن آلات در سراسر دنیا نوسان شدید پیدا کرده است. اوایل عید امسال قیمت تیر آهن شماره ۱۴ اصفهان دو میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و تیر آهن ۲ و ۵۰ به دو میلیون و ۷۵۰ هزار تومان رسید. قیمت ها در اوج ماند چون مصرف نبود و افزایش پیدا کرد.
بازار طوری شد که روسیه برای این که در بازار جهانی قیمت روبل را ثابت نگه دارد، اقدام به دامپینگ و فولادش را زیر قیمت جهانی وارد بازار کرد. همین موضوع باعث ریزش قیمت فولاد در یک هفته اخیر شد. الان تیر آهن شماره ۱۴ اصفهان دو میلیون و ۶۸۰ هزار تومان است که با قیمت شب عید ۳۰ هزار تومان فاصله دارد و افزایش قیمتی نسبت به شب عید نداشته است. از طرفی هم دولت، عوارض صادراتی را روی فولاد گذاشت که خودش باعث شد نتوانند فولاد را صادر کنند.
وی ادامه می دهد: فعلا آهن آلات تقاضایی ندارد چون همان زمانی که قیمت گران شده بود، همه پیش خرید کردند.
محمد عادل، دبیر صنایع آهن آلات و صنایع پروفیل در این باره می گوید: بر اساس سیاست های اقتصادی میانگین قیمت فولاد در ابتدای سال بیشتر از مقداری که باید افزایش داشته، اما با توجه به عرضه و رکودی که وجود داشت قیمت ها از اواخر اردیبهشت دوباره کاهش یافت. دلایل کاهش قیمت آن هم رکود بازار، عرضه های منظم، اصلاح قیمت مواد اولیه و بخش های مدیریت صادرات بوده و با توجه به کاهش قیمت، فروش هم کاهش پیدا کرده است.
وی درباره دلایل کاهش خرید می گوید: مصرف کننده حق انتخاب دارد و زمانی که قیمت رو به کاهش می گذارد، انتظار کاهش بیشتری را دارد.
نعمت الله ظریف، دبیر انجمن انبوه سازان خراسان رضوی درباره روند تغییرات قیمت آهن اظهار می کند: اوایل سال گذشته میلگرد کیلویی ۱۱ هزار تومان بود که آخر اسفند ۱۸ هزار تومان شد و ۷۵ درصد افزایش قیمت داشت. انواع میلگرد و آهن آلات در زمستان سال گذشته افزایش قیمت داشت. اول زمستان سال گذشته میلگرد آجدار شماره ۱۴ تا ۲۸ نیشابور کیلویی ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان، اول اسفند ۱۶ هزار و ۸۰۰ تومان و در اواخر اسفند ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان بود. در واقع آهن آلات از اول زمستان ۱۴۰۰ تا آخر زمستان حدود ۱۵ درصد گران شد. در فروردین امسال هم حدود ۴ تا ۵ درصد افزایش قیمت داشت، اما از هفته اول خرداد قیمت ها حدود ۲ درصد نسبت به اردیبهشت حالت ریزشی داشت.
وی می افزاید: قیمت آهن آلات روی قیمت ساخت و ساز تاثیر می گذارد چون مثلا برای هر ساخت متر مربع ۵۰ کیلو میلگرد مصرف می شود. الان در هفته اول خرداد بازار کمی تکان خورده و برای خرید و پیش خرید، بازار رونق پیدا کرده. البته هر چند برای ما انبوه سازان این میزان ایده آل نیست اما به هر حال تاثیر داشته است.
محمود پژوم، رئیس انجمن انبوه سازان خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که کاهش قیمت آهن آلات سبب افزایش ساخت و سازها شده یا خیر، می گوید: خیر. مقوله قیمت آهن به سرعت خودش را نشان نمی دهد که بگوییم به دلیل کاهش قیمت آهن آلات، سرعت ساختمان سازی افزایش پیدا کرد. این صنعت متاثر از موارد متعددی است که یکی از آن ها قیمت آهن آلات است. از طرفی هم شرایط اقتصاد کلان کشور در این مسئله تاثیر دارد. لذا این ها نمی تواند آنی تاثیر بگذارد. ضمن این که گرفتن مجوزها و طی کردن پروسه های طرح ، زمان بر است.
وی خاطر نشان کرد: البته در سطح کلان تمام سبد مصالح، لوازم و دستور کار قطعا تاثیر گذار است؛ اما این که به شکل موردی مثلا طی یک ماه قیمت آهن آلات کاهش پیدا کرده و ما در ساخت و ساز افزایش داشتیم، نمی توانیم آماری بدهیم و نظر دقیقی در این زمینه اعلام کنیم.
نویسنده: بهاره موفقی
منبع: خراسان
نظر شما